Aanmodderfakker

Regie: Michiel ten Horn | NL 2014 | 97 min

ma 16 feb 2015 | 20:15

Valentijnsdag: wat is dan beter dan een film die laat zien wat liefde met je doet? Aanmodderfakker gaat over de lamzak en eeuwige student Thijs (32), die op relaxed tempo door zijn leven vol bier, chicks, hangen met zijn huisgenoot en af en toe werken bij een sfeerloze mediagigant sloft.

Al met al is Thijs best tevreden met zijn relaxte leven. Het is maar goed dat hij op tijd de stekker uit de relatie met zijn ex Julie (31) heeft getrokken anders zat hij nu net als zijn leeftijdsgenoten vast aan een koophuis, kind en vrouw. Als Thijs weer eens een wasje wil draaien bij zijn zus treft hij daar de oppas aan: Lisa, een zestienjarig meisje met torenhoge ambities. Lisa heeft ongewild invloed op Thijs’ bewustzijn en boort zo een onbewuste onvrede aan over het feit dat Thijs van alle kanten wordt ingehaald door mensen die wel iets van hun leven maken. Nu zijn ogen zijn geopend storten de gevolgen van zijn passieve bestaan zich als een stortvloed over hem heen.

Tijdens het Nederlands Film Festival werd Aanmodderfakker bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Film, Beste Acteur, en Beste Scenario. Ook de pers is juichend; van “Een Hyperrealistisch meesterwerkje (VPRO Gids) tot “Zelden met zo’n grote glimlach uit een Nederlandse film gekomen” (Trouw).

0214_16_aanmodderfakker_af0214_16_Aanmodderfakker_af2 0214_16_Aanmodderfakker_af1

Reserveren

Let op: bij de tweede stap in het reserveerproces (dus na het kiezen van de stoel(en)) krijg je de mogelijkheid om aan te geven of je donateur bent of niet. Meer informatie over de nieuwe manier van reserveren lees je op de pagina Informatie over het reserveren via de plattegrond


 

Filmhuis Harderwijk background image