Blind

Regie: Eskil Vogt | Noorwegen 2014 | 95 min

di 17 feb 2015 | 14:00

Door een erfelijke aandoening wordt Ingrid langzaam aan blind. Wanneer ze uiteindelijk haar gehele gezichtsvermogen verliest, sluit ze zich op in haar appartement. Ze heeft geen contact meer met de visuele wereld, maar ze raakt ook haar grip op de realiteit kwijt.

Iedereen om haar heen kan zowel echt zijn  als een karakter die alleen voor haar bestaat. Als kijker wordt je hierdoor meegenomen in Ingrid’s wereld en de verwarde relaties die ze heeft met de mensen om haar heen. Wat betekent het nu echt om blind te zijn?

Vogt weet dit juist vast te leggen met het alledaagse en de problemen die het met zich meebrengt. Ingrid vertrouwt haar man niet meer. Lacht hij wel naar haar? Bespiedt hij haar? Ingrid’s paranoia groeit.

0215_17_blind_af0215_17_Blind_af1 0215_17_Blind_af2

Reserveren

Let op: bij de tweede stap in het reserveerproces (dus na het kiezen van de stoel(en)) krijg je de mogelijkheid om aan te geven of je donateur bent of niet. Meer informatie over de nieuwe manier van reserveren lees je op de pagina Informatie over het reserveren via de plattegrond


 

Filmhuis Harderwijk background image