De helaasheid der dingen

Regie: Felix van Groeningen | België 2009 | 108 min

za 07 mrt 2015 | 20:15

Dimitri Verhulst – schrijver van het boekenweekgeschenk – brak in 2006 door met ‘De helaasheid der dingen’. Deze semi-autobiografische roman is in 2009 uitstekend verfilmd door de nu 37-jarige Belgische cineast Felix van Groeningen, ook regisseur van het zeer geslaagde ‘The Broken Circle Breakdown’.

In een raamvertelling kijkt de volwassen Gunther, succesvol schrijver, terug naar 1986, het jaar dat hij naar een jeugdinrichting ging. Hoe wrang ook, het was zijn redding uit een uitzichtloze jeugd. In de sterke finale steekt Gunther een monoloog af tegen zijn demente oma, terwijl zijn ooms al richting biertap zijn. Ze ontsnappen. Gunther ook, maar dan anders.

0307_09_de-helaasheid-der-dingen_af0307_09_DeHelaasheidDerDingen_af2 scene uit de film De helaasheid der dingen (2009) FOTO: Wild Bunch

Reserveren

Let op: bij de tweede stap in het reserveerproces (dus na het kiezen van de stoel(en)) krijg je de mogelijkheid om aan te geven of je donateur bent of niet. Meer informatie over de nieuwe manier van reserveren lees je op de pagina Informatie over het reserveren via de plattegrond.
Reserveren van twee stoelen naast elkaar mag uiteraard alleen als je uit hetzelfde huishouden komt.


 

Filmhuis Harderwijk background image