Jubileum Filmnacht

za 29 okt 2016 | 20:15

Het thema van de Jubileum Filmnacht is “terug in de tijd”. Niet alleen gaat de klok tijdens deze nacht een uur terug, ook met de drie films gaan we terug in de tijd: van Manglehorn (2014), via The Shining (1980) naar Breakfast at Tiffany’s (1961).
Naast de drie films worden er nog andere activiteiten georganiseerd, zoals live muziek, cabaret en yoga. En met diverse hapjes, drankjes en een lekker ontbijt wordt de inwendige mens ook niet vergeten.

Manglehorn

Regie: David Gordon Green | VS 2014 | 98 min yt_small

Sleutelmaker A.J. Manglehorn leidt een bescheiden leven in een rustig dorp. Hij verzorgt zijn zieke kat, maakt elke vrijdag een praatje met de lokale bankbediende en gaat dagelijks naar hetzelfde restaurant. Terwijl hij routinematig zijn dag doorkomt, is hij ondertussen nog altijd bezig met het verlies van zijn grote liefde Clara. Tijdens zijn leven als crimineel stond zij vaak op de tweede plaats, een beslissing waar hij nog dagelijks spijt van heeft. Als hij op een dag Dawn ontmoet lijkt er eindelijk een nieuw hoofdstuk in zijn leven te zijn aangebroken, maar Manglehorn zal eerst een beslissing moeten nemen. Blijft hij vastzitten in het verleden of omarmt hij wat de toekomst hem kan brengen?

1029_manglehorn_f2 1029_manglehorn_af 1029_manglehorn_f1

The Shining

Regie: Stanley Kubrick | VS 1980 | 119 min yt_small

Jack Torrance krijgt een baan om als bewaker te werken in een hotel in de bergen. Het hotel is gedurende de wintermaanden gesloten en Torrance en zijn familie zullen voor een lange tijd de enige bewoners zijn in het hotel. Wanneer een sneeuwstorm de familie afsluit van de buitenwereld ontdekt Jack’s zoon Danny, die helderziend is en telepathische krachten bezit, dat er geesten in het hotel rondspoken. De geesten zorgen ervoor dat Jack langzaam gek wordt. Jack ontmoet de geest van de vorige bewaker van het Hotel, Mr. Grady, die zijn eigen vrouw en twee kinderen om het leven bracht. Dan wordt het verblijf opeens erg onaangenaam.

1029_the_shining_f2 1029_the_shining_af 1029_the_shining_f1

Breakfast at Tiffany’s

Regie: Blake Edwards | VS 1961 | 115 min yt_small

Holly Golightly is eeneigenzinnig meisje dat zich laat feteren, mee uitnemen en wie weet voor nog meer in is. Ze is wispelturig, impulsief en een beetje onbetrouwbaar, maar tegelijkertijd lief en charmant. Destijds was de film in Amerika en Europa een hit bij het publiek. Dit succes was voor een groot deel toe te schrijven aan het acteerwerk en de uitstraling van Audrey Hepburn, die de rol van Holly op uiterst charmante wijze vertolkte. Hepburn, die in tal van befaamde films heeft gespeeld, beschouwde haar rol in Breakfast at Tiffany’s als een van de hoogtepunten uit haar carrière.

1029_breakfast_at_tiffanys_f2 1029_breakfast_at_tiffanys_af 1029_breakfast_at_tiffanys_f1

Reserveren

Let op: bij de tweede stap in het reserveerproces (dus na het kiezen van de stoel(en)) krijg je de mogelijkheid om aan te geven of je donateur bent of niet. Meer informatie over de nieuwe manier van reserveren lees je op de pagina Informatie over het reserveren via de plattegrond


Filmhuis Harderwijk background image