Land of Mine – Under Sandet + voorfilm Oare JO

Regie: Martin Zandvliet | DK 2015 | 101 min (+41 min voorfilm)

ma 24 okt 2016 | 20:15

Wanneer de Tweede Wereldoorlog teneinde loopt wordt een groep Duitse soldaten, eerder jongens dan mannen, gevangen genomen door het Deense leger. Ze worden gedwongen een dodelijke taak ten uitvoer te brengen: het ontmantelen en ruimen van duizenden in de Deense stranden ingegraven landmijnen, en dat met weinig tot geen training. De jongens ontdekken dat de oorlog voor hen nog lang niet ten einde is… Geïnspireerd op ware gebeurtenissen vertelt Land of Mine – Under Sandet een ongekend en tragisch hoofdstuk uit de Deense geschiedenis.

1024_25_land_of_mine_-_under_sandet_af 1024_25_land_of_mine_-_under_sandet_f1 1024_25_land_of_mine_-_under_sandet_f2

Voorfilm: Oare JO

De hoofdfilm wordt voorafgegaan door de korte documentaire “Oare JO” van de Ermelose filmmaakster Joke Zandstra.

“Oare JO” is een oorlogsverhaal dat zich afspeelt in het dorpje Bitgummole, dat vlakbij het Leeuwarder militair vliegveld ligt. Ook al in 1944, toen de Duitsers dat vliegveld in handen hadden.
Bij een bombardement van de geallieerden op deze Fliegerhorst ging het op 17 september 1944 behoorlijk mis. Er vielen 9 bommen op Bitgummole. Onder de slachtoffers was het zusje van de maakster, van nog geen anderhalf jaar. De oudste zus Anna Marike, die het bombardement overleefde, gaat in deze film op zoek naar wat er toen allemaal precies is gebeurd in die nacht.

Reserveren

Let op: bij de tweede stap in het reserveerproces (dus na het kiezen van de stoel(en)) krijg je de mogelijkheid om aan te geven of je donateur bent of niet. Meer informatie over de nieuwe manier van reserveren lees je op de pagina Informatie over het reserveren via de plattegrond


 

Filmhuis Harderwijk background image