Sepideh – Reaching for the stars

DOCUMENTAIRE | Regie: Berit Madsen | Denemarken 2013 | 88 min

ma 08 dec 2014 | 20:15

In samenwerking met Amnesty

De Iraanse Sepideh durft groots te dromen van een toekomst als astronaut. ’s Nachts trekt de tiener erop uit op zoek naar de geheimen van het heelal. Thuis kijkt ze vol bewondering naar opnames van ’s werelds eerste vrouwelijke astronaut Anousheh Ansari. Maar Sepidehs ambities en dromen worden niet door iedereen begrepen. De heersende verwachtingen in Iran komen niet overheen met de dromen van Sepideh en er blijkt geen geld voor haar om naar de universiteit te gaan. Zal het Sepideh desondanks lukken haar dromen te verwezenlijken?

Een ontroerende, ogen openende documentaire over een meisje met een grote droom die zich vertaalt naar een sterke wil, in een land waar dat niet altijd en door iedereen op prijs wordt gesteld.

1208&09_Sepideh_f1LR 1208&09_Sepideh_f2LR 1208&09_Sepideh_afHR

 

Reserveren

Let op: bij de tweede stap in het reserveerproces (dus na het kiezen van de stoel(en)) krijg je de mogelijkheid om aan te geven of je donateur bent of niet. Meer informatie over de nieuwe manier van reserveren lees je op de pagina Informatie over het reserveren via de plattegrond


 

Filmhuis Harderwijk background image