WAAR BELEVING ONS SAMENBRENGT

Klooster 1, 3841 EN Harderwijk

info@filmhuisharderwijk.nl

WAAR BELEVING ONS SAMENBRENGT

Jeanne du Barry

Datum en tijd: di 24 okt - 14:00

Regie: Maïwenn | FRA 2023 | 117 min

Door haar schoonheid en charme lukt het een jonge vrouw aan de arbeidersklasse te ontsnappen en een belangrijke plek aan het hof van Lodewijk XV te verwerven.

Delen op social media

Jeanne du Barry

Stapje voor stapje lukt het een jonge vrouw uit de arbeidersklasse, Jeanne Vaubernier, om de sociale ladder te bestijgen. Als ze wordt voorgesteld aan Lodewijk XV is het van beide kanten liefde op het eerste gezicht. Jeanne neemt haar intrek in Versailles en wordt als indringster gezien door de hele Koninklijke entourage van dochters, ministers en courtisanes. Maar ze blijft de favoriet van Lodewijk XV. 10 jaar na diens dood eindigt ze onder de guillotine. Jeanne du Barry is een indrukwekkend kostuumdrama. Lodewijk XV wordt zeer overtuigend en verdienstelijk gespeeld door Johnny Depp.

Reserveren

Let op: bij de tweede stap in het reserveerproces (dus na het kiezen van de stoel(en)) krijg je de mogelijkheid om aan te geven of je donateur bent of niet. Meer informatie over de nieuwe manier van reserveren lees je op de pagina Informatie over het reserveren via de plattegrond.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van ons programma? Schrijf je hier dan in.