WAAR BELEVING ONS SAMENBRENGT

Klooster 1, 3841 EN Harderwijk

info@filmhuisharderwijk.nl

WAAR BELEVING ONS SAMENBRENGT

Oppenheimer

Datum en tijd: za 7 okt - 20:15

Regie: Christopher Nolan | GBR, USA 2023 | 180 min

Oppenheimer is een film over de ontwikkeling van de atoombom en de daaruit voortvloeiende angst voor de nucleaire apocalyps.

Delen op social media

Oppenheimer

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. We volgen hem op zijn carrière langs Harvard, Cambridge, Göttingen en Leiden, omringd door geleerden van diverse pluimage. Hij wordt directeur van het Manhattan project en leidt vanuit Los Alamos de eerste nucleaire wapentest “Trinity”. Vanwege communistische sympathieën wordt Oppenheimer door de FBI continu in de gaten gehouden. Hij wordt als een veiligheidsrisico gezien en eindigt uiteindelijk als slachtoffer van de anti-communistische senator McCarthy.

Reserveren

Let op: bij de tweede stap in het reserveerproces (dus na het kiezen van de stoel(en)) krijg je de mogelijkheid om aan te geven of je donateur bent of niet. Meer informatie vind je op Kaarten kopen.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van ons programma? Schrijf je hier dan in.