WAAR BELEVING ONS SAMENBRENGT

Klooster 1, 3841 EN Harderwijk

info@filmhuisharderwijk.nl

WAAR BELEVING ONS SAMENBRENGT

Vortex (gratis, wel reserveren)

Datum en tijd: do 21 sep - 20:15

Regie: Gaspar Noé | FRA, BEL, MCO 2021 | 142 min

Vortex is een kwetsbare film, maar ook een sociale horror over ouderdom en verlies.

Delen op social media

Vortex (gratis, wel reserveren)

Ook dit jaar zal er in de week van Wereld Alzheimer Dag weer een film gedraaid worden waarin dementie een rol speelt. Dit keer vertonen wij de film Vortex. De film is gratis toegankelijk dankzij de samenwerking met de Gemeente Harderwijk. Het reserveren van een stoel is wel nodig.

De dood zit een hoogbejaard stel op de hielen. Zij is dement en hij heeft een hartprobleem. En toch leven ze nog beiden -zij het vooral langs elkaar heen- in een Parijs appartement, volgestouwd met hun verleden. Zij was ooit een gerenommeerd psychiater en hij een beroemd filmcriticus. Hun drugsverslaafde zoon Stéphane komt af en toe langs, maar kan niet voor zijn ouders zorgen. Om de verwijdering tussen beide echtelieden te duiden is de hele film in split screen gedraaid, waardoor ze zelfs als ze samen zijn nog van elkaar gescheiden worden.

Reserveren

Let op: bij de tweede stap in het reserveerproces (dus na het kiezen van de stoel(en)) krijg je de mogelijkheid om aan te geven of je donateur bent of niet. Meer informatie over de nieuwe manier van reserveren lees je op de pagina Informatie over het reserveren via de plattegrond.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van ons programma? Schrijf je hier dan in.